Saturday, January 31, 2009

Ν' ανασπάλω κι επορώ

Δεν έχεις το δικαίωμα 30/01/2009



Δεν έχεις το δικαίωμα να μιλάς για σκοτωμούς παιδιών όταν δεν έχεις την ελάχιστη ευαισθησία για να ζητήσεις ένα απλό συγγνώμη για την Γενοκτονία των Ποντίων. Επί 7 χρόνια ( 1916 – 1923 ) σκότωνε ο Τούρκος γυναικόπαιδα στον Πόντο. Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες Πόντιοι νεκροί και αγνοούμενοι και έχεις το θράσος να μιλάς για τα παιδάκια της Παλαιστίνης? Όσο κι αν αληθεύει ότι και ο Ισραηλινός σκότωσε αθώα παιδιά της Παλαιστίνης από που και έως που βγαίνεις εσύ να μιλήσεις για αυτούς τους σκοτωμούς?


Από τον Νεότουρκο του 1911 έως και τον Τούρκο του Κεμάλ το 1923 αφάνισες 350,000 Έλληνες. Σύμφωνα με μια έκθεση της Ελληνικής Πρεσβείας, με ημερομηνία τον Ιούνιο του 1915 είναι γραμμένα τα εξής: «Οι εντοπιζόμενοι από τα χωριά τους δεν είχαν δικαίωμα να πάρουν μαζί τους ούτε τα απολύτως αναγκαία. Γυμνοί και ξυπόλητοι, χωρίς τροφή και νερό, δερόμενοι και υβριζόμενοι, όσοι δεν εφονεύοντο οδηγούντο στα όρη από τους δημίους τους. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς πέθαιναν κατά την πορεία από τα βασανιστήρια. Το τέρμα του ταξιδιού δεν σήμαινε και τέρμα των δεινών τους, γιατί οι βάρβαροι κάτοικοι των χωριών, τους παρελάμβαναν για να τους καταφέρουν το τελειωτικό πλήγμα …»


 



"Ν' ανασπάλω κι επορώ" Δεν μπορώ να ξεχάσω τις δολοφονίες διωγμούς και βιασμούς των Ελλήνων του Πόντου και δεν σου αναγνωρίζω κανένα μα κανένα δικαίωμα να μιλάς για σκοτωμούς στην Παλαιστίνη πριν αναγνωρίσεις και ζητήσεις συγγνώμη για την Γενοκτονία των Ποντίων.

No comments: