Monday, January 26, 2009

Αούτος ο παιδάς πολλά αγαπά μας





Ας εν καλά ο ανθρωπον. Ατώρα θα τερεί ατο και θα μανθάν σέρραν.

3 comments:

Ποντος και Αριστερά said...

Πάντως; αγαπητέ συμπατριώτη κακώς συνδέεις τον Κωστόπουλο με τον Ερντογάν. Ο πρώτος είναι ένα καραγκιόζης αντιπρόσφυγας ρατσιστής νειέλληνας, ενώ ο δεύτερος ένας αξιοπρεπέστατος πολιτικός που προέρχεται από κάποτε ελληνόφωνους μουσουλμάνους μιας χώρας με την οποία έχουμε τεράστιες διαφορές, ιστορικές και σύγχρονες και ο οποίος παίζει με μεγάλη επιτυχία το θεσμικό του ρόλο.


Δηλαδή πως να συγκρίνεις ένα τούβλο μ' ένα εχθρικό δόρυ!

Ποντος και Αριστερά said...

Πάντως συμπατριώτη, κοίτα πλάκες που μας κάνει η ιστορία!

Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν γεννήθηκε στο χωριό Ποταμιά του Ρίζαιου, στον ανατολικό Πόντο και δεν είναι ούτε Λαζός, ούτε Χαμσίν (μουσουλμανοι αρμενόφωνοι).

Όταν λίγους μήνες πριν επισκέφτηκε την ιδιαίτερη πατρίδα του -απ' όπου και το βίντεο που έβαλες- οι κάτοικοι τον προϋποδέχτηκαν με ένα πανό που έγραφε: “Potamya ‘nin hos gendiniz”. Δηλαδή “Η Ποταμιά σε καλωσορίζει”.

Αυτό (δηλαδή η χρήση του παλιού ελληνικού ονόματος) ήταν αφορμή να δεχτεί σφοδρή κριτική από ακροδεξιούς κύκλους, που τον κατηγορούσαν εξάλλου εξαρχής για “ρωμιόσπορο”.

Αυτό μη σας παραξενεύει. Η Τουρκία είναι μια περίεργη χώρα που δεν μπορείς να την πλησιάσεις με τη λογική των ρατσιστών, είτε τύπου Πλεύρη, είτε τύπου Τάσου Κωστόπουλου (του γνωστού “Ιού”).

Πολλοί πρωθυπουργοί της Τουρκίας έχουν καταγωγές από παλιές εθνοτικές ομάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για το θεσμικό τους ρόλο.

Από τους μουσουλμάνους αρμενόφωνους (Χαμσίν) του ανατολικού Πόντου καταγόταν ένας προηγούμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο Μεσούτ Γιλμάζ, ενώ ο Τουργκούτ Οζάλ ήταν Κούρδος. Εξάλλου και ο ίδιος ο Μουσταφά Κεμάλ πασά είχε πατέρα Αλβανό και μητέρα (τουρκο)μακεδόνισσα.

———————-

Πάντως να δούμε τώρα -μετά την έκρηξη του Ρετσέπ κατά του Ισραήλ- τι θα κάνουν οι Τούρκοι, εάν αποφασίσει το εβραϊκό λόμπι να
πάψει να τους βοηθά στις ΗΠΑ και δούμε καμιά άμεση αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, την οποία με νύχια και με δόντια και με απειλές την έχουν εμποδίσει έως τώρα.

Άιντε, καλή αρχή. Γιατί όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις!

aris53m said...

@ Ποντος και Αριστερά

Αραέτς εν. Όπως είπες ατα. Αμά εγώ θα λέγωσε αούτον:

Eν σοβαρός πολιτικός αούτος που κι αναγνωρίζ την γενοκτονίαν? Ντο να εφτάτο που εγγενέθεν ας τεμόν τη λυκογιάγια. Ατώρα εν άμον τυ άλλ τυ τούρκς.

Κι θέλω να έμνε κατακέφαλος αρσούζ αμά ν' ανασπάλω κι επορώ.

Για τον Κωστόπουλον ντο να λέω? Είπες ατα εσυ. :) Ίναν ξάι αβανακς εν, ατο πα ασήν φωτογραφιαν ατ εγροικάς ατο. Σωστά κι γράφτω?

Ας είσαι πάντα καλά, τσιπ καλά.